Legyenek az étkezési szokásaink is olyan tiszták, mint a kalligráfia

Nem tudom mikor kezdett el először érdekelni a kínai nyelv és a kalligráfia. Talán minden egy olyan barátomhoz vezethető vissza, aki most már nagyon más munkakörben dolgozik. Nem hiszem, hogy sokan gondolnák, hogy ez a mérnök srác régen még zöld teát iszogatva ült a kis szobájában és kínai írásjegyeket festett egy ecsettel. Én pedig azt alig tudom elképzelni, hogy ekkor még semmi közöm nem volt ehhez a kultúrához.

A kínai kalligráfia többről szól, mint egyszerű betűk írásáról. Évszázados hagyománya van már és minden művész egy kicsit bele tud tenni magából. Nincs két egyforma festmény és a kalligráfia segítségével is rengeteg különböző dolgot lehet kifejezni. Viszont bármennyire is szeretem ezt az önkifejezési formát, rettenetes vagyok benne. Egyszerűen sosem tudtam rájönni, hogy miként tudnék úgy festeni, hogy ne folyjon el.

Hasonló problémákra ütköztem, mikor az egyik barátomnak, gluténmentes bolt keresésébe kezdtem. Sok ember él azzal a problémával, hogy a szervezete nem tud mit kezdeni a gluténnel. Egy évvel ezelőtt derült ki ez a legjobb barátomról és egy gluténmentes bolt óriási segítséget jelentett volna neki, de nem talált olyat, ami megfelelő minőségű lett volna. Én azonban szerencsére az internetet hívtam segítségül és nemsokára meg is találtam a Net Biobolt oldalát.

Mikor fellépünk az oldalra, rögtön egy olyan felület fogad minket, amitől egyszerre fogunk megnyugodni és elmosolyodni. Olyan ritkán érzem azt, hogy egy oldalnak össze van hangolva a kinézete azzal a termékkel, amit árul. A Net Biobolt azonban figyelt az ilyen kis részletekre, úgyhogy azt érezhetjük, hogy a webshop mögött álló csapat tényleg törődik azzal, hogy milyen első benyomást hagy bennünk.

Ez azonban nem az egyetlen pozitívum volt amellett, hogy őket használjuk. Engem a gluténmentes bolt utáni kutatás hozott ide és a Net Biobolton ennek is volt egy külön kategóriája. Azért mondom ezt, mert lehetőségünk van még rengeteg más dolog megvételére is. Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy még mi mást kínál nekünk a Net Biobolt, akkor elég, ha csak a főoldalon böngészünk kicsit az ömlesztett terméklistában.

Térjünk vissza azonban a gluténmentes bolt részlegre. Elképesztő volt számorma, hogy milyen választékkal rendelkezett a Net Biobolt. A gluténmentes bolt részlegen belül volt egy csomó termék, amiket még sosem láttam gluténmentes formában. A barátomnak ezekről az ételekről már hosszú ideje le kellett mondania. Így azonban ő is lehetőséget fog kapni arra, hogy újra átélje ezeket anélkül, hogy az egészségét veszélyeztetné.

A legnagyobb baj a gluténmentes termékekkel mindig az szokott lenni, hogy nevetségesen drágábbak a szokásos termékekhez képest. Bár sajnos ezt a problémát sehogy nem lehet teljesen megkerülni, a Net Biobolt egy kicsit enyhíteni tudott az egészen. Ezt pedig a webshop jelleggel tudták elérni. Ha itt vásárolunk, akkor jóval olcsóbban be tudunk szerezni egy csomó terméket, mintha rendesen elmennénk a boltba. Ez pedig több ezer forint megtakarítást is jelenthet.

Teljes mértékben meg tudott győzni a gluténmentes bolt, úgyhogy át is küldtem a barátomnak, aki elképesztően örült neki. Azt mondta, hogy szinte teljesen megváltozott az élete, most végre pozitív módon. Rengeteg olyan dolgot élvezhet újra, amikről idáig azt hitte, hogy egy életre el lesznek zárva előle. Ez pedig a Net Bioboltnak köszönhető.