Koliken kerékpár beszerzése az egyik legjobb biciklis boltból az országban

Nem véletlenül érdekel a kalligráfia már nagyon régóta. Ez egy igen ősi művészet, mondhatni, egyidős az írásbeliséggel. A szavakat leírni egy dolog, na de a HOGYAN az már egy teljesen másik kérdés. Persze, ma már, amikor minden nyomtatva van, illetve rengeteg dologhoz digitálisan jutunk hozzá, akár azt is mondhatnánk, hogy értelmét vesztette a dolog. Pedig ha megnézzük, hogy nap mint nap mennyi féle és fajta betűvel találkozunk, egészen meglepődhetünk! Elég a kezünkbe venni pár könyvet, és lám, mindegyiken különböző betűtípussal vannak írva a szerzők, címek, sőt, sokat közülük különböző betűtípussal is szednek! És ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ma is szükség van kalligráfiára, hiszen valakinek meg kell alkotnia ezeket a betűket, nem igaz?

Számos olyan oldal van az interneten, ahol több száz, vagy akár több ezer betűtípus közül választhatunk attól függően, hogy mire van szükségünk, milyet keresünk. Régen azonban, amikor a betűvetés még egyfajta művészet volt, ilyesmiről még csak álmodni sem mertek az emberek. A középkorban például a kódexeket az első betűtől az utolsóig kézzel írták a nyomtatás 15. századi feltalálása előtt, ez pedig ma is nagy segítség nekünk, hiszen akár a betűk alapján is meg lehet határozni, hogy az adott könyv mely időszakból, esetleg melyik műhelyből került ki. Ha pedig eltávolodunk Európától kelet felé, ismét új értelmet nyer a kalligráfia fogalma. Az iszlám világban külön művészeti ág a kalligrafikus írás, egyaránt használják dekorációs célokra és üzenetközlésre is. A Távol-Keleten pedig, például Kínában vagy Japánban, ahol betűk helyett több ezer írásjelet használnak a kommunikációhoz, szintén megbecsült művészeti ág a jelek gyönyörű, kézzel írott vagy festett formában való papírra vetése.

Azt hiszem, nem nagy meglepetés ezek után, ha azt mondom, hogy megszállottja vagyok a témának. Hosszú évek óta lenyűgöz, és ezért is iratkoztam be egy kalligráfia tanfolyamra, majd pedig kezdtem el járni egy ilyen klubba. Itt amellett, hogy a foglalkozás történelmével is alaposabban megismerkedhetünk, kipróbálhatunk különböző stílusokat és technikákat is. Nem mondom, nem vagyunk sokan, viszont a csoport annál lelkesebb. Egyik-másik csoporttaggal nagyon jól összeismerkedtem, sőt, barátságok is köttettek. És talán meglepő, talán nem, de a foglalkozások közben, illetve azon kívül nem csak és kizárólag erről szoktunk beszélni, ennyire mi sem vagyunk beszűkültek. Vannak visszatérő és új témáink is időről időre, de általánosságban elmondható, hogy ha valakinek van valamilyen kérdése, azzal nyugodtan fordulhat hozzánk, többiekhez. Mondok egy példát: nem sokkal ezelőtt kitalálta a kisfiam, hogy szeretne magának egy biciklit a születésnapjára, én pedig belementem. Nézelődtem is egy keveset, és több szimpatikus lehetőséggel is találkoztam, például a Koliken kerékpár márkával. Ez egy magyar cég, akik 1991-ben alakultak Kiskunhalason, és mind a mai napig idehaza gyártják nem csak a vázakat, de a különböző alkatrészeket is. Tehát aki Koliken kerékpárt vásárol, az egy hazai vállalkozást támogat.

El is újságoltam a választásomat az egyik csoporttársamnak, akiről tudom, hogy szintén szeret biciklizni. Mondtam neki, hogy szerintem egy Koliken kerékpár jó választás lenne a kisfiamnak elsőre, ő pedig egyetértett velem, mert szerinte nagyon jó ár-érték arányt képviselnek, és ahhoz, hogy megtanulja uralni és irányítani, egy ilyen tökéletes lesz neki. Kérdezte tőlem, hogy hol tervezem megvásárolni. Mondtam neki, hogy ezen még nem gondolkodtam, de előbb-utóbb biztos ráakadok egy olyan áruházra, ahol forgalmaznak Koliken gyerekbiciklit. Erre azt felelte, hogy inkább ne is fáradjak, mert ő tud egy nagyon jó kerékpáros webshopot, ahonnan nem csak magát a cangát, hanem az összes hozzá való kiegészítőt meg tudom rendelni. A motorbolt.co.hu volt ez a bizonyos üzlet, mely helyileg ugyan Dunaföldváron található, ám szerencsére nem ragadtak le az előző évszázadban, és mindenhová kiszállíttatják azt, amit valaki megrendel tőlük. Gyorsan f el is írtam magamnak a webcímet, nehogy elfelejtsem. Már hazafelé a buszon rákerestem, és meg kell mondanom, igaza volt a csoporttársamnak! Már így előre leszögeztem magamban, hogy nagy valószínűséggel ez lesz az az üzlet, ahonnan beszerzem a szülinapi ajándékot.

Koliken kerékpár

Ez a bizonyos motorbolt.co.hu egy kifejezetten kétkerekű járművekre specializálódott vállalkozás, motor és kerékpár alkatrészeket, felszereléseket, kiegészítőket, sőt, teljes motorokat és bicikliket is forgalmaznak. És például a Koliken kerékpár az egyik olyan termékcsaládjuk, ami igen szép számmal található meg a kínálatukban. De hát miért is ne lenne így, hiszen szinte szomszédok egymással! Bolond is lenne egy ilyen üzlet nem kihasználni a lehetőséget, hogy egy közeli településen egy európai minőségű bicikligyártó üzem működik. Szóval felütöttem az oldalon a Koliken kerékpárokkal foglalkozó aloldalt, és már rögtön az elsők között megtaláltam a gyermek és ifjúsági bicikliket. Mivel az én kisfiam még csak 6 éves lesz, így értelemszerű, hogy az ő méretének megfelelőt kellett rendelnem. Na meg az ízlésének, hiszen mindenki tudja, hogy a fiúk nem ülnek ám rá akármilyen drótszamárra! Színben és formában egyaránt passzolnia kell, különben szájhúzás, pofavágás lesz, és elmegy a kedve az egésztől. Találtam is a Koliken kerékpár kínálatban egy nagyon vagány narancssárga gyerekbiciklit 12 collos méretben, leszerelhető biztonsági pótkerekekkel, amit egyszerűen mintha az én fiamnak tervezett volna meg egy látnoki képességű mérnök. És tudjátok mit? Az ára is teljesen elfogadható, főleg annak tudatában, hogy egy magyar gyártó termékérőlé van szó, nem egy olyanról, amit fillérekért állítottak elő olcsó anyagookból, hogy aztán a fél világot átutazva idehaza valaki nagy haszonnal eladja. Otthon a férjemnek be is számoltam mindenről, és maximálisan egyetértett velem, nem is kerestünk tovább.

Másnap meg is rendeltem a kinézett Koliken kerékpárt, és innentől kezdve már csak várni kellett az érkezését. Magával a rendeléssel minden rendben ment, gördülékeny volt a folyamat, e-mailt is kaptam visszaigazolásként. (Nem mellesleg jegyzem meg, hogy egy webshop esetén a halálom, ha teljes titkolózásban burkolózik az eladó, nem tudok semmit, aztán egyszer csak felbukkan a futár a cuccommal.) Szerencsére nem kellett sokat várni, hiszen a motorbolt.co.hu csapata – valószínűleg – jól felkészült, és így már csak azt kellett kitalálnom, hogy hogyan rejtsem el a bringát a fiacskám születésnapjáig. Nem mondom, ha valami elektromos kütyüt kért volna, azt könnyebb lett volna elrejteni, de ez egy Koliken kerékpár, ami még becsomagolva is gyanús formájú. Végül a férjem kivitte a garázsba és elrejtette néhány doboz mögé. Ott megvárta, míg eljött a nagy nap, a gyerek pedig határtalanul boldog volt. Körbe ugrálta, nézegette, simogatta, próbálgatta, míg végül az apjával kimentek az utcára gyakorolni. Meglepően hamar belejött a kis fickó, nem is gondoltam volna, hogy egy órával később már fel-alá fog száguldozni (szerencsére csendes, nyugalmas kertvárosban lakunk). Ha így folytatja, hamarosan levehetjük a pótkerekeket, egy-két év múlva pedig jöhet is az új, nagyobb Koliken kerékpár, ha ezt már kinőtte.