Használt tollak és használt ruhák

Nem tudom, ismeritek-e a “bullet journal” trendet. Össz-vissz annyi a lényege, hogy saját magadnak készíted el a saját határidőnaplódat. Pontosan azóta, hogy ez berobbant, megszállottja lettem a szépírásnak. Irigykedve bámultam a sok-sok gyönyörű kézírást. Mire észbe kaptam, már kalligráfus tanfolyamokat keresgéltem az interneten.

Ennek már jó pár éve, és azóta is szenvedéllyel fordulok ezen tevékenység iránt. Az írás és a művészkedés mellett gyűjtő is vált belőlem. Elszántan kutatom a különlegesebbnél különlegesebb tollakat, tollhegyeket, ecseteket. Képzelhetitek, manapság már ez sem tartozik a legolcsóbb hobbik közé. Éppen ezért muszáj volt felismernem, hogy nem vehetek meg mindig minden terméket újonnan, főleg, hogy az utóbbi időben tényleg túlzásba vittem. Hiába, hogy igazán nagyra tartom az ecsetkészítő és tollfaragó mestereket, és a legszívesebben őket támogatom, az ő termékeiket vásárolom – szükségem volt alternatívákra. Következésképpen teljesen beszippantott a használt holmik felkutatása.

Sajnos, ilyesmi oldalra nem igazán bukkantam. Magánszemélyeken keresztül igyekszem hódolni a hobbimnak. A kalligráfia mellett azonban van egy másik nagy passzióm: az öltözködés. Mikor használt termékek után kezdtem el kutatni, akkor döbbentem rá, hogy ruházatot sokkal elérhetőbben tudok beszerezni másodkézből. Így találtam rá a DressPack oldalára.

Nem gondoltam volna, hogy használt ruha webshopok közül létezik ennyire jó. Legalábbis folyton csak külföldi oldalakról hallottam, de őszintén nem igazán szeretek a Föld túloldaláról rendelni. Számomra már az is hatalmas előny, hogy sokkal céltudatosabban, ezáltal pedig időt megspórolva tudom élvezni a turkálás örömét. Nem kell órákig kettő-három S-es darabért güriznem a boltban. Az oldalon található szűrők segítségével mindig be tudom állítani, hogy éppen milyen méretek után kutatok. Ez egyúttal igaz a színre, a ruha anyagára, minőségére és típusára. A vásárlói élményhez szintén hozzáad, hogy nem kell minden egyes ruhára rákattintani, hogy több szögből látható legyen. Elég rávinnem az kurzoromat a képre, és máris látom hátulról is!

A használt lehet menő…

Sokan azért ódzkodnak a second-hand vásárlástól, mert a használt dolgokról mindig valami ócska, szakadt vagy foltos hacuka jut az eszükbe. Bevallom, a használt ruha webshopokról nekem is sokáig ez volt az elképzelésem. A DressPack azonban eloszlatta kételyeimet, mivel ők kizárólag válogatott, jó minőségű, vagy akár új outlet darabokat forgalmaznak. Efelől már a kiváló minőségű képek látványa után is megbizonyosodtam, de ha ez nem lett volna elég (márpedig én eléggé kritikus vagyok), a rendelés kézbesítése után minden alkalommal kikérik a vevők véleményét, amit megosztanak az oldalukon. Úgy gondolom, hogy az is egy nagy pozitívum egy cégnél, ha hajlandóak megjeleníteni a rosszabb véleményeket is. A DressPack csapata ezekre mind reagál, és igyekszik megoldásokat kínálni.

Már számtalanszor rendeltem tőlük, és sosem csalódtam. Én, ha rendelek egy csomagot, kiugrok a bőrömből, mire megérkezik – na de ha innen rendelek, 3 napnál nem igazán kell többet várnom. Mióta felfedeztem őket, a pénztárcámmal is jobb viszonyt ápolunk, ráadásul miután regisztráltam hozzájuk, hetente akciók várnak rám. Tulajdonképpen, ami nekem fontos egy termékkel kapcsolatban, az teljesül: jó minőség, kedvező ár, fenntartható háttér. Az egész weboldalon, a vásárlási procedúrán a kosárba tételtől a kézhez kapásig látszik, hogy szívvel-lélekkel csinálják.

Ekképpen lettem egyszerre kalligráfus ÉS stílusos. Úgy érzem, hogy a használt ruha webshopok közül sosem lesz dolgom egyszerűbbel, nagyszerűbbel. Jó szívvel ajánlom a turizás szerelmeseinek, meg azoknak is, akik nem azok!