Ha a kalligráfiából nem tudsz megélni, itt biztosan találsz majd munkát

Aki régóta ismer, az tudja, hogy a kalligráfia jó pár éve foglal el különös helyet a szívemben. Amikor arra gondolok, hogy honnan indultam, és mennyit fejlődtem azóta az évek során, akkor különös büszkeség fog el. Sokáig csak gyakoroltam, gyakoroltam, közben képeztem magam, és a hibáimból is sokat tanultam. Ott volt az első fordulópont, amikor először vállaltam el fizetett munkát. Egy esküvőre kellett menüket, névtáblákat csinálni. Nagyon izgultam, de közben hihetetlenül élveztem is egyben. Jó volt hallani utána a sok pozitív visszajelzést. Persze mai fejjel már ebben a munkában is látom azt, hogy lehetett volna sokkal jobban megcsinálni (mondjuk akkor is láttam persze), de ez a szép ebben – tényleg látom a fejlődést az évek során. Persze ez egy szerelemprojekt, egy kis mellékállás – bár remélem, hogy egy nap majd még többet foglalkozhatok a kalligráfiával.

Ha már a munkánál tartunk – muszáj mesélnem egy weboldalról, és egyben iskolaszövetkezetről, amit nemrég ajánlottak a figyelmembe a csoporttársaim. Ugyanis a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka terén verhetetlen, ráadásul online válogathatsz a számtalan munkalehetőség közül. Ahogyan megnyitod a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka kezdőoldalát, láthatod is, hogy egyből egy keresővel találkozol, akárcsak bármilyen álláskereső portálon. Elegendő a munkakört kiválasztanod (de beírhatod a szakképzettségedet vagy a konkrét ipart, ágazatot, amin belül keresel) vagy kiválaszthatod a munkavégzés helyszínét, végül a munka kategóriáját (alkalmi, otthonról végezhető, műszaki, stb.) – akár mindhárom részben megadhatsz egy preferenciát, de egy adattal is el tudsz indítani már egy keresést. A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka terén tehát számos igényt lefed, ugyanakkor ha nem szeretnéd az idődet a kereséssel, a keresési feltételek átgondolásával tölteni, akkor elegendő egy kicsit lejjebb görgetned: itt találjátok elsőként a Népszerű kategóriák menüt. Utolsó látogatásomkor például a műszaki munkák voltak impozáns helyen, mégpedig harmincnégy darab, a területen elérhető ajánlattal. Ezután még két csoportra osztva találjátok meg a feladott hirdetéseket: Aktuális, illetve Kiemelt állások között tudtok válogatni.

Úgyhogy ha diákként igaz rád, hogy épp valamilyen munkát keresel, akár csak alkalmi jellegűt is egy kis “zsebpénz” gyanánt, akkor érdemes ellátogatnod az oldalukra. A TopiWork Iskolaszövetkezetnél a legváltozatosabb pályázatok közül tudsz mazsolázni, ráadásul minden, gyakran felmerülő kérdést megválaszolnak a weboldalon belül, de ha mégsem világos valami számodra, az elérhetőségeik egyikén fel tudod venni a szövetkezettel a kapcsolatot. Ráadásul a fizetéssel kapcsolatban sem érhet semmilyen kellemetlen meglepetés, ugyanis az órabéreket feltüntetve láthatod az állások mellett. De akkor is érdemes itt szétnézned, ha épp nem keresel aktívan munkát – felmérheted az aktuális ajánlatokat, bérezést, illetve hogy melyik meghirdetett pozíció mit takar.

Ha még mindig olvasnál, de kicsit más jellegű bejegyzéseket, akkor a figyelmedbe szeretném ajánlani az oldalon belül kialakított Blog szekciót, ahol hasznos tanácsokat gyűjtöttek össze az érdeklődőknek, amik jól jöhetnek majd számunkra a jelentkezés, illetve az interjú során. Érdekességekben tehát itt sincs hiány: ha megpályázol egy állást, én a helyedben biztos, hogy itt is szétnéznék, mielőtt elküldöm a jelentkezésem!