Ezt az egyedi ajándékot találtam apukám születésnapjára

Édesapám nagyon szereti a könyveket, házi könyvtárának darabszáma több ezer példányra rúg. Kötetei közül nem egy több példányban, többféle kiadásban és különféle illusztrációkkal is megvan. Emellett nagyon szereti a szép iniciálékat, változatos betűtípusokat és a kalligráfia is mindig is érdekelte.

Közelgő, hetvenedik születésnapja alkalmából valami igazán személyeset szerettem volna ajándékozni neki, és arra gondoltam, hogy egy szép kézzel írott idézetes pólót fogok csináltatni. Az idézetet kedvenc irodalmi művéből, Babits Mihály: Jónás könyvéből gondoltam kiválasztani.

Azt, hogy hol fogom a pólót megcsináltatni, nem is volt kérdés, mert van egy póló webshop, a lolmarkt.hu, ahonnan nem egyszer rendeltem már egyedi felsőrészeket. Nagyon szeretek feliratos, vagy vicces pólókat ajándékozni, mert szerintem,  ha az ötlet „betalál”, azzal nagyon nagy örömet lehet szerezni.

Emellett ha végkép nincs semmi elképzelésünk, itt biztosan találunk olyan pólót, amit szívesen viselne a megajándékozott. Vannak itt felsők gamereknek, film- és zenekedvelőknek, kismamáknak. Válogathatunk anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek is. A választékban találhatunk páros pólókat és családi szetteket is. A szövegek szellemesek, az illusztrációk viccesek. Általában minden felsőrésznek vannak férfi és női változatai is. A méretek S és XXL között választhatóak, de annak sincs akadálya, ha extra nagy méretet szeretnénk. Ha ilyen igényünk van, akkor nem a vásárlás közbeni legördülő menüben kell rákattintani, hanem szintén e-mailben kell nekik jelezni. 3-4-5XL-es méretben is tartanak készletet.   

Ha konkrét elképzelésünk van, egy kereső is a rendelkezésünkre áll. De van külön ajándékkereső is, ahol meg lehet adni, hogy kinek és milyen alkalomra szeretnénk pólót választani.

lolmarkt.hu

Egyébként a vásárlás nagyon egyszerűen történik. Ha megvan a kiszemelt felsőrész, nem kell más tennünk, mit kiválasztani a darabszámot, színt és méretet a kép melletti legördülő menüből. nemcsak pólók közül, hanem kapucnis pulóverek közül is válogathatunk és vannak egyedi mintás vászontáskák is.

Ha egyéni elképzelésünk van, azzal is fel lehet keresni a lolmarkt.hu pólówebáruházat, mert ők teljesíteni fogják az ilyen kéréseinket is. E-mailben fel kell venni az ügyfélszolgálattal, a kapcsolatot egyeztetés céljából. Lehetőség van egyedülálló ötletek megvalósítására, feliratok és fotók elhelyezésére is az általunk kiválasztott felsőrészre.

A pólók tartós, prémium pamutanyagból készültek, Malfini Basic 129 márkájúak.  A megfelelő méret kiválasztásához egy mérettáblázat van segítségünkre. Ha ennek ellenére sem sikerül a megfelelő felsőrészt megvásárolni, cserére is van lehetőség.  Ezt a vásárlástól számított, 14 napon belül, díjmentesen tehetjük meg.  A webáruházban a gyakori kérdések és válaszok menüpontban fel is hívják a figyelmet arra, hogy a férfi pólók általában valamelyest bővebbek, míg a női változatok általában szűkebbek az átlagosnál.

A minták szitanyomással, digitális nyomtatással készülnek. Mindig a legmodernebb nyomtatási technológiát alkalmazzák, hogy a pólók sokáig szépek és viselhetőek maradjanak. Kifordítva 30-40 fokon érdemes őket mosni. A feliratos részt is szintén az anyag visszájáról, vagy sütőpapírral érdemes vasalni, mert egyébként könnyen kárt tehetünk benne, erre figyelni kell.

A megrendelt pólók legyártása egy-két munkanapon belül megtörténik, de ha nagyon sürgős a rendelés, az ügyfélszolgálat ebben is tud segíteni.  A kiszállítás várható időpontjáról SMS értesítést küldenek, ami hétköznapokon 8 és 17 óra között várható.  Én általában munkahelyi címre szoktam kérni a megrendelt termékeket, mert elég sokat dolgozom, és ha nem is vagyok bent az irodában, mindig van itt valaki, aki át tudja venni a csomagomat.

Az édesapámnak szánt ajándék póló is 2 nap alatt megérkezett. Nagyon tetszett neki éppen azért is, mert biztos, hogy ilyenje senki másnak nincs.