Az ósdiság nem egyenlő a régi pompával

Ami ósdi az ósdi, de nem kell feltétlenül összekötni a régiességet ezzel a kifejezéssel! A kalligráfia miatt, a hobbim miatt mindenki azt hiszi rólam, hogy kedvelem a régi reflexeket és módszereket bármiben. Pedig mi sem áll távolabb tőlem… Amit a szabadidőmben művelek, a hódolás bizonyos fajta archaizmusának tényleg csak hobbi, a hétköznapokban viszont a praktikusságot keresem, és általában meg is találom.

Jó érzékem van, hatékonyságot követelő dolgokban megtalálni azon megoldásokat, amik segíteni tudnak. A férjem által tulajdonolt vállalkozás számára például magam kutattam fel a roadrecord.hu-t, magam olvastam el, hogy mi a belföldi kiküldetési rendelvény, amikor még csak a szárnyát bontogatta a vállalkozás – bár ez utóbbit megtehettem volna eleve, kicsivel később már a RoadRecordnál. De, ha hamar is, sajnos nem jött szembe azonnal. (Be is szúrtam a linket, hogy lássátok, mily’ sok szempontból hasznos oldal ez)

Ugyanakkor nem is volt nagyon nehéz dolgom sem, a kutatómunkát illetően. A RoadRecord akkora jelentőségű találmány, hogy sokhelyütt cikkeznek róla.

Szóval, a lényeg, hogy mára van egy könnyen beszerezhető program a neten, ami azoknak kellhet, akik cégautóval rendelkeznek, netán magánautót “kiküldetésekhez” használnak. (Ők bizonyára tudják persze, hogy mi a belföldi kiküldetési rendelvény, de ha mégsem, itt tényleg össze van gyűjtve minden, még ha nem is ez az elsődleges célja az oldalnak: www.roadrecord.hu) És ez a program most akár 14 napos próbaidőszak keretében kipróbálható. Magának a programnak a neve is RoadRecord (egészen pontosan RoadRecord útnyilvántartó), és a próbaidőszak miatt nem is kell azonnal bankkártyát megadnunk a linken való regisztrációhoz. Úgyhogy, én elkezdeném azonnal, ha potenciálisan most újra érintett lennék, és ez új infó volna… Csak mondom 😉 De kik a potenciálisan érintettek?

Nos, útnyilvántartást vezethetünk lízing vagy tartós bérleti díj ÁFA-jának visszaigényléséhez, cégautó esetén, magánautónál meg mondjuk a céges utak elszámolása miatt kellhet belföldi kiküldetési rendelvény teszem azt, de a lényeg, hogy ezek olykor gyorsan kellenek, és ebben segíthet az “intelligens útajánlás funkció”. Lényeg, hogy a program készítői ismerik jól a NAV-ot, annak elvárásait, és ezért olyan bizonylat készíthető ilyen úton-módon, amiből biztosan nem fognak kimaradni az általában ellenőrzött fontos elemek.

Mindenről, de tényleg MINDENRŐL, a menetlevél szükségességéig bezárólag írnak részletesen amúgy a www.roadrecord.hu-n, a továbbiakban is. Nem csak magának az útnyilvántartó applikációnak a használatát mutatják be. Arról viszont hangsúlyozzák, az applikáció megnevezés olykor nem jó, és nem is pontos, ha netán félrevezetőnek tűnik, az alkalmazás ugyanis nincs teljesen telefonhoz kötve. Én is ezért írtam “programot”, amikor először említettem. Tarthatatlan is lenne, megmondom őszintén nekem is, ha ez csak telefonos app formájában létezne. A hivatalosabb ügyintézés-érzetért gondoltak a programozók a nagy monitoros használatra is! Kényelmesebb is, meg aztán tényleg van, aki nem tud egy telefonon ügyeket intézni, ügyesen és megnyugtatóan. Jóval többet ad ez a program ahhoz képest, mintha Excelben kellene szerencsétlenkednünk, de ettől még nem vált annyira felhasználóbaráttá, hogy az alaposabbak és a kényesebbek ne tudnák akár még elmélyültebben is alkalmazni, asztali számítógépen. (Ismétlem, szerintem is szinte minden úgy a jobb – nem telefonon).

Szóval, eltértünk ugyan egy kicsit a kalligráfia témától, de mindenképp akartam jelezni: aki ilyen hobbit űz, nincs ám lemaradva a korszerű dolgokban, az applikációk, vagy a vállalkozásvezetés világában sem! Micsoda feltételezés is ez…