Autótisztítás környezetbarát módon

Nemrégiben volt egy kis szabadidőm, így újra elővettem a kalligráfia készletemet. Szabadidőmben ugyanis nagyon szeretek elmélyülni a kalligráfia világában. Mindig is vonzott az írás művészete, és a kalligráfia eszközeivel végre ki tudom fejezni magam. A kezemben tartom a tollat és igazán megnyugtató érzés, amikor a toll hegye a papírhoz ér, és a tintával való első érintkezéskor megszületik az első vonal. A toll hegyét finoman vezetve lassan kezdek el írni, betűről betűre. Az írás során szinte minden más gondolat kikapcsolódik a fejemben. A kalligráfia azonban nemcsak egy egyszerű írásmód, hanem egy teljes művészeti ág. Számtalan stílusa létezik, amelyek mindegyike különleges hangulatot sugároz. Kicsit olyan ez nekem, mintha valóban kiszabadnék a mindennapi élet stresszéből, és teljesen az alkotásra tudok koncentrálni.

Legutóbb épp vizes témában rajzolgattam, írogattam, és miközben a cseppeket próbáltam a betűkre varázsolni, eszembe jutott, hogy le kéne mosni a kocsit. Persze hamar ráleltem a párhuzamra a vízkészlet és az autómosás kapcsolatát illetően. Mivel fogalmam sem volt, hogy mennyi vizet fogyasztok autómosás során, kicsit utánaolvastam. Persze az autómosás során felhasznált vízmennyiség változó lehet attól függően, hogy milyen technikát alkalmazunk. az átlagos kézi autómosás során körülbelül 200-400 liter vizet használunk fel, gépi mosásnál ez 130-200 liter körül van.

A vízfogyasztás csökkentése érdekében érdemes olyan autómosót választani, ami hatékonyan visszaforgatja a vizet, vagy olyan technikákat alkalmazni, melyek minimalizálják a vízfogyasztást. A gőzmosás során például mindössze 4-5 liter vizet használnak fel egy autó tisztításához. Emellett pedig használhatunk olyan környezetbarát tisztítószereket és eszközöket is, amelyekkel szintén lehet csökkenteni a vízfogyasztást. Az autómosás során felhasznált vízmennyiség csökkentése nemcsak környezetbarát megoldás, hanem egyben pénztárcabarát is. De ha még ettől is jobban szeretnénk takarékoskodni a vízzel, ideje megismerkedni a vízmentes autótisztító fogalmával.

A vízmentes autótisztító, vagy autótisztítás egy olyan technológia, amely lehetővé teszi az autó belső és külső felületeinek tisztítását anélkül, hogy nagy mennyiségű vizet kellene felhasználni. Ehelyett speciális tisztítószereket, polírozókat, viaszokat és mikroszálas kendőket alkalmaznak. A szereket az autóra permetezik, majd a szennyeződéseket, a port egyszerűen eltávolítják.

Ez a módszer környezetbarát és ezt a vízmentes autótisztító módszert kínálja a Safety Wash is. Ez a módszer igen környezetbarát, ezért is érdemes a vízmentes autótisztító mellé tenni a voksunkat.

A www.safetywash.shop oldalon tájékozódhatunk arról, hogy mit is kínál egész pontosan ez a technológia.

A vízmentes autótisztító használata sokféle előnnyel kecsegtet, érdemes alaposan utánaolvasni ezeknek. Ez már több mint 15 éves technológia egyébként, és különösen Afrikában, valamint Amerikában alkalmazzák széles körben. Bevált tisztítási módszer, amit hazánkban vízmentes autótisztító néven ismernek. Leginkább az olyan területeken terjed, ahol a víz drága és értékes kincsnek számít.

A safetywash.shop vízmentes termékcsaládja kiválóan alkalmas a tisztítása. Ott és akkor tisztíthatjuk az autót, amikor és ahol csak szeretnénk. Környezettudatos megoldás, időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg ezen anyagok használatával. A Safety Wash termékeit az Amerikai Egyesült Államokban gyártják egyébként, és használatukhoz nem kell sem víz, sem más energiaforrás, csak mi magunk.

vízmentes autótisztító

A használata sem túl bonyolult, azonban fontos, hogy az autót ne a tűző napon tisztítsuk és a tartós mínuszok sem épp ideálisak. A nagy nyári melegben is szükség lehet természetesen az autó tisztítására, ilyenkor legalább egy órára álljunk az árnyékba, fedett helyre. A Safety Wash vízmentes autótisztító használata végtelenül egyszerű. Csak a tisztítandó felületre kell permetezni. Akkora mennyiségben, hogy úgy nézzen ki, mint amikor a reggel dér lecsapódik rajta. A törlőkendőket ezután mindkét irányból ketté kell hajtani, így 8 egyenlő tisztítási felületet kapunk. A feloldott szennyeződéseket ezzel a kendővel kell eltávolítani finom, lassú, gyengéd, egyirányú mozdulatokkal. Ezután a megtisztított felületet egy másik speciális kendővel kell szárazra törölni. Érdemes ezt akkor megtenni, amikor a felület még nem száradt meg magától.

Amikor ellátogatunk a safetwash.shop weboldalra, máris egy kiváló ajánlattal találkozunk. Ha ugyanis feliratkozunk a hírlevélre, máris kapunk egy 20 százalék kedvezményre jogosító kupont. Azt is megtudhatjuk, hogy ezek az egyedi fejlesztési termékek a legmagasabb minőségi normák szerint készülnek az USA-ban, valamint hogy a biológiai lebomlásuk ideje 6 hónap.