Amit sohasem lehet elég korán kezdeni…

Hat hónapos a gyermekem. Mint minden szülő, én is nagyon bízom benne, hogy boldog felnőtt lesz. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a saját útját kell majd járnia, de az ehhez szükséges képességek és készségek megszerzésében tudatosan szeretnék a segítségére lenni.

Szép formák

Én kalligráfus vagyok. És ha erről a foglalkozásról a szépírásra asszociálsz, természetesen jó az irányzékod. Bár én saját magamat inkább úgy szoktam meghatározni, hogy a szépséggel foglalkozom. Szép betűkkel, szép formákkal, szép kifejezésekkel. A szép formák iránti fogékonyságot és szeretet szeretném átadni a gyermekemnek, Rózának is. Hiszek abban, hogy a szépség jóságot szül, a jóság pedig talán a legnagyobb hiánycikk a mai világunkban. Róza esetében születése óta tudatosan törekszem arra, hogy szép formák vegyék Őt körül.

Például találtam egy gyönyörű kialakítású narancssárga kisautót. Természetesen kézbe még nem veheti, de már a gyönyörködhet az izgalmas apró részletekben:

baba -mama játék

Minden játéka esetében is ez a célom: a játék esztétikus, praktikus, vonzó és a szemnek is izgalmas legyen. Sokat keresgéltem azt a baba -mama játék forgalmazót, aki megfelel a kritériumaimnak. És végül sikerült rátalálnom, a neve: Imagine Baby.

Az első találkozás a rágómakival

Először egy kis mentazöld rágókára figyeltem fel az egyik baba kezében egy játszóházban. Azonnal megfogott a formája és a játékossága. Természetesen rögvest szóba elegyedtem az anyukával és megtudtam, hogy egy webes baba -mama játékboltban vásárolta. Szerencsére emlékezett a webshopra, ahol rátalált: Imagine Baby.

Este, miután lefektettem Rózát, fejest ugrottam a világhálóba. Elsőre megtaláltam a weboldalt, rajta pedig a Rágómaki menüpontot. És itt volt a kis rágóka, nemcsak mentazöld, hanem púderrózsaszín, sötétkék, bordó, szürke, kék, pink, rubin, narancs, sárga, babakék, zöld és még vagy 5-6 másik színben.

Szakmám, a kalligráfia révén fogékony vagyok a formákra. A makik pont úgy néztek ki, mint megannyi vidám perec. Nekem pedig perec volt a jelem a bölcsődében és az óvodában is. A férjemet pedig a Városligetben egy hatalmas sós perecet majszolva ismertem meg. Szóval a perec, mint motívum végigkísérte az életem fontosabb pillanatait. Azonnal rendeltem 3 rágómakit, természetesen csak lány színekben:

 • egy púderrózsaszínt otthonra,
 • egy pinket a játszóházas túrákra, hogy könnyen megtaláljuk a feltűnő színt, ha esetleg leesik a rágóka,
 • és egy rubint a családi rendezvényekre.

Két nappal később megérkeztek a makik. Esztétikus csomagolásban. És Róza figyelmét, érdeklődését azonnal felkeltették. Azóta nélkülük sehová sem tudunk elindulni.

Az Imagine Baby termékek

Természetesen az első sikeres vásárlás után alaposabban körülnéztem az Imagine Baby weboldalán. A “majom vonalat” következetesen képviselik:

 • rágómakik és táncoló rágómakik. Ezeket már bemutattam Neked,
 • rágózoo. Hát, ezeket a fejformákat látva teljesen elolvadtam: róka, dinoszaurusz, cápa, oroszlán, pingvin, jegesmedve, medve, malac, zsiráf, elefánt és krokodil. Természetesen nem ilyen unalmas nevekkel, hanem pl. rágoszlán vagy rágókoma. Mindegyik esetében egyedi, jellegzetes fej és a makiknál már megszokott perec forma. Egyszerűen zseniálisak,
 • makiláncok. Azt hittem, hogy ezek nyakláncok lesznek, de szó sincs erről. A weboldal a “multifunkcionális láncok” kifejezést használja, és valóban mindenre (is) használhatóak. Alapvetően a rágómakik leeséstől való védelmére lettek kitalálva, de cumiláncként vagy díszként is remekül működnek,
 • makihami. Itt megint elolvadtam. Majom formájú etető tálkák és tányérok. Gyönyörű mókusos szilikon előkék.

Eddig csak a makikról írtam, de nem csak majmocskák vannak. Külön menüpontot szenteltek a fejlesztőjátékoknak ill. a fürdőjátékoknak. Az előbbiek között a puha babakezekbe jól illeszkedő szilikon építőpoharak és kockák, puzzle kirakók, formakirakók találhatóak. Amelyek természetesen nemcsak az apró babakezeket, hanem az agyukat is játékosan, de alaposan megdolgoztatják. A fürdőjátékok pedig élvezetessé teszik az esti pancsizást: vízicsúszdák és makihajók varázslatos színekben.

Talán már kitaláltad, hogy napestig tudnék áradozni az Imagine Baby webáruházában megtalálható baba -mama játékokról. De nem teszem, mert szeretnék kitérni egy olyan témára is, amely számomra majdnem olyan fontos, mint maga a termék. Ez pedig a forgalmazó.

Az Imagine Baby webshop jellemzői

Ebből a szempontból szinte beteges vagyok: egy piacon képes vagyok csak azért nem vásárolni a legszebb és legolcsóbb eperből, mert nem szimpatikus az eladó. És ugyanez fordítva is igaz: a kedves, nagymama formájú nénitől megveszem még a csúnyácska paradicsomot is.

Igényes vagyok arra is, hogy hogyan néz ki egy fizikai üzlet vagy egy webshop. Róza életkorából adódóan megfordulok a szinte minden nagyobb plázában jelen lévő játéküzletekben is ill. ezek webáruházában. És sohasem volt meg az a bizonyos “hűha” élmény. Gyerekekkel foglalkoznak, de az offline és online üzletekben lévő kialakítás, színek, formák kapcsán akár azt is gondolhatnám, hogy burgonyát vagy takarmány répát árusítanak. Semmi kedvesség, semmi báj, sehol egy csipetnyi humor.

Viszont az Imagine Baby ennek éppen az ellenkezője. Megnyitod a weboldalt a böngészőben, és azonnal tudod, hogy itt szeretik a gyerekeket. És odafigyelnek rájuk. Már az első mondattal megvettek: “Gyere és kukkantsd meg termékeinket :)”. Természetesen azonnal kedvem támad körülnézni.

A jó webshop csalogat, majd ha becsalogatott, akkor kiváló minőséggel és szolgáltatásokkal megőriz és el sem enged többet. Pontosan így jártam az Imagine Babyvel. Az első vásárlásomat követően szinte azonnal rendeltem néhány újabb játékot ill. színes textíliákat (nyálkendőket és egy ágynemű szettet).

Minden megrendelt termék pontosan érkezett meg. A termékek élőben is éppen olyanok voltak, mint a webáruház képein. Jó minőségűek és tartósak, megbízhatóak. Jól bírják a kiszámíthatatlan babakezeket.

Számos szolgáltatás segíti a vásárlót:

 • ajándékutalvány: ha ajándékba szánjuk a makikat és nem tudjuk, melyik forma vagy szín lenne a legjobb, bízzuk ezt a döntést a kicsi szüleire. És ajándékozzunk utalványt, amelynek összegét mi határozzuk meg,
 • saját fizikai üzlet: sokan vagyunk úgy, hogy egy tárgyat vásárlás előtt szeretünk megfogni, kipróbálni. Különösen akkor, ha a gyermekünk játékáról vagy használati tárgyáról van szó. Az Imagine Baby esetében erre lehetőség van. A Pozsonyi utcában lévő bemutatótermükben a forgalmazott termékek élőben is megismerhetőek, kipróbálhatóak ill. természetesen akár meg is vásárolhatóak,
 • hatalmas viszonteladói hálózat: a pestiek hajlamosak fővárosi központúnak lenni és ekként is gondolkodni. Pedig a távolabbi, vidéki helyszíneken is nagy igény van formás és megbízható gyerekjátékokra. Az Imagine Baby termékek közel 30 vidéki viszonteladó partnerénél is megismerhetőek és megvásárolhatóak,
 • több fizetési mód: a vásárlás összegét többféle módon is rendezhetjük: Barion online bankkártyás fizetéssel, banki előre átutalással vagy akár utánvéttel is,
 • számos kiszállítási lehetőség: ha nem tudjuk vagy nem akarjuk személyesen átvenni a megrendelt termékeket, akkor többféle kiszállítási lehetőség közül tudunk választani: GLS futárszolgálat, GLS vagy Foxpost csomagautomata ill. Pesten, Szentendrén vagy Egerben személyes átvétel. Utóbbi természetesen díjmentes,
 • gyors teljesítés: a legtöbb megrendelés teljesítése 2-4 napon belül megtörténik. Nekem pl. minden megrendelésem 1-2 napon belül került kiszállításra.

Összegzés

Nagy szükség van olyan babajátékokra, amelyek szeretettel és figyelemmel készülnek. És nagy szükség van olyan forgalmazókra, akik ezeket a játékokat szeretettel és figyelemmel árusítják online és offline csatornákon egyaránt. Az Imagine Baby pontosan ilyen. Amennyiben kisbabád van, jó szívvel ajánlom őket figyelmedbe.