A szépíró csoportban kaptam egy jó tanácsot az ingatlan eladáshoz

Nagyjából ötödikes lehettem, amikor először használtam töltőtollat. Talán mondanom se kell, amint megtanultam használni onnantól kezdve csak azt használtam. Később elsajátítottam a kalligráfia csínját-bínját és nem múlt el a töltőtoll iránti rajongásom. Nagyon meg is örültem, amikor az egyik közösségi oldalon találtam egy csoportot, ahol a hozzám hasonló kalligráfia rajongók beszélgetnek és osztják meg a munkáikat, tapasztalataikat. Van egy lány, ÍriszÍrásai21, akinek különösen szeretem az alkotásait, vele elég sokat szoktam is beszélgetni. A legutóbbi beszélgetésünk alkalmával pedig adott egy nagyon jó tanácsot is nekem.

Örököltem nem olyan rég egy nyaralót a Balaton mellett. Sajnos a jelenlegi anyagi körülményeim nem engedik meg, hogy fenntartsak egy nyaralót, ezért úgy döntöttem, hogy eladom. El is meséltem ÍriszÍrásai21-nek, hogy miután egy kicsit rendbe teszem el fogom adni. Ő javasolta nekem, hogy ne feledkezzek meg arról, hogy az energetikai tanúsítvány készítése is az eladás előkészületeihez tartozik. Azt mondta, hogy érdemes ezt minél előbb elintézni, hogy ne okozzon problémát később. És javasolta, hogy nézzem meg az e-tanusitas.eu oldalát, mert ők nagyon elégedettek voltak a szolgáltatásaikkal.

Megköszöntem a tanácsot és el is látogattam arra az oldalra, ahol az energetikai tanúsítvány készítésével foglalkoznak. Már elsőre nagyon rokonszenvesnek tűntek szóval fel is vettem velük a kapcsolatot. Elmondták, hogy az energetikai tanúsítvány azért szükséges, hogy az ingatlan eladásánál írásba legyen foglalva, hogy mennyibe kerül a fenntartása az adott épületnek. A folyamat maga nagyon egyszerű: most elkérnek néhány adatot, aztán az egyik mérnök kollégájuk felveszi velem a kapcsolatot. Vele meg kell beszélni egy időpontot a helyszíni felméréshez és a felmérést követő 24 órán belül meg is kapjuk a szükséges dokumentumokat. Ez alapján az energetikai tanúsítvány készítése igazán egyszerűnek tűnik.

A gyors ügyintézést gyors eladás követte

Az e-tanusitas.eu kollégája a megbeszélt időben megérkezett a nyaralómhoz. Viszonylag rövid idő alatt összegyűjtötte a szükséges adatokat, majd elmondta, hogy ezeket az adatokat továbbítja az irodának. Az irodában elvégzik a szükséges számításokat és másnap már küldik is számomra a dokumentumokat vagy e-mailben vagy futárral.

És úgy is lett ahogy mondták! Nagyon boldog voltam, hogy az energetikai tanúsítvány készítése ennyire zökkenőmentesen ment. Bár szomorú voltam a nyaralóm eladása miatt, de azért az jól esett, hogy ilyen könnyen elintéztem a dolgot.