A kalligráfián keresztül chilievő lettem

Mikor egész jól kitanultam a szépírás művészetét, reménykedtem abban, hogy hasznossá fogom tenni ezt a tudást. Szerencsére bejöttek a reményeim. Meglepően sok ismerősöm keres fel azért, hogy bármilyen dolgukat kipingáljam. Mivel a kalligráfia mellett az egyszerűbb designok megrajzolása is megy, így elég jól eladhatóak a munkáim. Persze ezt csak szimbolikusan értem, nem szoktam érte pénzt elkérni. Majd akkor, ha profibb és vállalkozó szelleműbb leszek. A lényeg, hogy egyelőre nagyon is élvezem csinálni, és nem akarom azzal megrontani, hogy egyben a kötelességemmé is teszem.

Szóval egy ilyen megrendeléskor történt, hogy az egyik ismerősöm egy igazán különleges mintát kért. A kérése úgy szólt, hogy készítsek egy chili paprikákat ábrázoló rajzot, mellé azzal a felirattal, hogy “chili vonat szósz”. Elmesélte, hogy számára egy igazi hobbivá vált a téma, és otthon szeretne a konyhájába egy külön polcot csináltatni a különböző szószainak. Ezért szeretné, ha valami esztétikus és letisztult mintát tudna rányomni a szekrény ajtajára. Ezáltal nem üt el a konyhája többi részétől, de mégis jelzi, hogy mi az igazi kincs a helyiségben.

Nagy örömmel készítettem el neki a mintát. Én is örültem, hogy végre nem a szokásos szívecskéket és csillagokat rajzolgatom. Mivel érdekesnek találtam, megkérdeztem tőle, hogy honnan jött ez az egész. Azt mondta, hogy a Pazarshop nevezetű webáruházon fedezte fel, hogy mennyi választék áll rendelkezésre. Ő amúgy is rajongója a csípős ételeknek, és így tud hódolni ennek az ínyenc oldalának is.

Úgyhogy ez alapján jutott eszembe, hogy tökéletes ajándék lenne a barátom számára is egy ilyen különleges szósz. Szeret főzni és új ízeket kipróbálni, ezért én is körülnéztem a Pazarshop honlapján. Már kezdtem megérteni, hogy a chili vonat szósz kifejezés a webshop kínálatára utal. Kizárólag jól értékelt szószokat forgalmaznak, ami számomra rögtön bizalomgerjesztővé tette az egészet. Semmi más bolthoz nem fogható kínálatuk van, mindegyik olyan termék, amit még sosem láttam azelőtt. Jó, lehet annak tudható be, hogy nem vagyok a legjártasabb a témában, de az biztos, hogy itt mindent egyben meg lehet kapni. Nyilván ilyenkor mindig az a legnagyobb dilemma, hogy vajon mi lehetne a legjobb választás.

De ne aggódjatok, nem is olyan nehéz, és ne egyből a szokásos nyűg jusson az eszetekbe. Az oldalon rengeteg segítség rendelkezésre áll, hogy könnyebb legyen eldönteni, melyik chili vonat szósz a megfelelő választás számotokra. Én hasznát vettem mindenféle információnak, amit találtam. Kezdve a kedves kis leírásokkal, amik minden szószhoz járnak. Már abban mindenhol kaptam egy ajánlást, hogy mivel érdemes felszolgálni, milyen az ízvilág, vagy akár az összetevők pontos leírását is megadják. Ami a másik nagyon fontos szempont, az a chilik erőssége. Azzal addig is tisztában voltam, hogy egy igazán erős chili akár még veszélyes is lehet azok számára, akik nincsenek hozzászokva ezekhez az ételekhez. Éppen ezért szerettem volna keresni valami enyhébb terméket. Szerencsére az oldalon fel vannak tüntetve a különböző csípősségi szintek, szóval nem kell külön ezekre is rákeresgetni, hogy vajon melyik nem fogja felégetni belülről a szánkat.

A legnagyobb segítséget pedig a bevágott videók adták, amiket a ChiliVonat csatorna gyárt (innen jön a választék), amiben kóstolás, vélemény és ajánlás hangzik el az adott szósszal kapcsolatban. Így könnyű volt a választás, mert ha elhangzott, hogy kezdőknek nem ajánjla, akkor tudtam is továbblépni a következőre. Mindezek alapján sikerült választanom. Annyira örültem, hogy végre nem csak tipikus paradicsomos chili szószt fogunk enni, hanem különlegesebbeket is ki tudunk próbálni. A barátom számára nagy sikert aratott az ajándékom, és az az igazság, hogy én is megszállottja lettem a chili vonat szósznak. Azóta már erősebbeket is próbáltunk, ettünk mangósat, mézes-mustárosat, fahéjasat… Most ki akarom próbálni az új curryt, hogy összedobjunk valami jó indiait!

chili vonat szósz

Mindenféle íz van, amit csak el tudtok képzelni. Én azt a részét is szerettem, hogy mennyit fejlődött közben a tolerancia szintünk. Kicsit edzettük is magunkat. Sose gondoltam volna, hogy a kalligráfia még új, ennyire különleges vizekre is elsodor, mert mondhatom azt, hogy nem egy hétköznapi szinten emlegetett téma a chilievés. Viszont ha az evésben is szeretnétek valami kihívást találni, akkor mindenképpen nézzetek szét a Pazarshop chili vonat szósz kínálata között.