A japán kalligráfiához profi weboldal dukál

A japán kultúra mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, de azon belül is van egy olyan ága a tradicionális művészetnek, ami különösen a szívemhez nőtt. Ez nem más, mint a japán kalligráfia: tízéves korom óta gyakorolom az ecsetvonásokat, és mára talán eljutottam egy olyan szintre, hogy már nem is hobbiként, hanem inkább hivatásként tekintek rá.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy megnyitom saját webshopomat, ahol japán kalligráfiához szükséges eszközöket árusítanék, és amin keresztül még több emberrel próbálnám megismertetni ezt a gyönyörű, sok-sok évszázadra visszanyúló mesterséget.

Azt már az elejétől kezdve tudtam, hogy egy olyan maximalista személyiség, mint én, nem elégedhet meg holmi sablonos, béna weboldallal. Valami különlegesre vágytam, de mindenekelőtt egy profi módon felépített oldalra, amely illik a boltom témájához, és tetszeni fog a látogatóknak is.

Elkezdtem hát keresgélni az interneten weboldal készítés témakörben, és legnagyobb örömömre hamar megtaláltam azt, amire szükségem volt. A Keresőben Első nevű cég honlapján van ugyanis egy aloldal, ami a weboldal készítésről szól, és itt csupa olyan információ van összeszedve, ami segíthet nekem elindulni a helyes irányba.

Ez a cég egy olyan weboldal elkészítését vállalja, ami egyrészt az én igényeimnek és az ügyfeleim ízlésének is megfelel amellett, hogy tükrözi az arculatot, amit a vállalkozásom képvisel; másrészt pedig olyan módon van felépítve, hogy azt a Google nagyobb eséllyel helyezze előre a találati listán.

Ez mind nagyon kecsegtetően hangzik, de először egy kicsit aggódtam azon, hogy vajon át tudom-e nekik rendesen adni, hogy miként képzelem el a japán kalligráfiához tökéletesen passzoló weboldalamat. Vannak ugyanis elég konkrét elképzeléseim a kivitelezést illetően, legalábbis ami a színeket és az elrendezést illeti. Amikor azonban alaposabban szétnéztem ezen a weboldal készítéssel kapcsolatos lapon, rá kellett jönnöm, hogy nincs mitől félni: a Keresőben Elsőnél tényleg profik dolgoznak, akik értik a dolgukat. Még példák is vannak felsorolva a korábbi munkáikra, és az az igazság, hogy egy ilyen referencia megtekintése többet mond minden szónál. Megnyitottam néhány oldalt a múltbeli munkáik közül, és mindegyik nagyon igényes, az adott témához tökéletesen passzol. Afelől is biztosítanak, hogy a készítés folyamata során végig számítanak a visszajelzésemre, tehát nem kell attól sem tartani, hogy látatlanban rájuk bízom a dolgot, és aztán a végén csalódnom kell.

Engem meggyőztek, úgyhogy már szinte biztos vagyok benne, hogy rájuk fogom bízni a weboldal készítést, de még az is lehet, hogy teljes körű segítségüket fogom kérni az online marketing területén. Már nagyon várom, hogy beindíthassam a saját kalligráfia webshopomat, és szeretném, ha sikeres lenne ez a vállalkozás.