A fájdalom a legkedvesebb hobbinkat is tönkreteheti

Már gyerekkoromtól kezdve szerettem rajzolni, bár felnőttként rájöttem, hogy költői túlzás volt gyermekkoromban tehetségesnek nevezni engem, inkább az elfogultság miatt kaphattam meg ezt a jelzőt. Én mindenesetre elhittem, és hatalmas löketet adott ahhoz, hogy foglalkozzam a művészetekkel és a kézügyességem fejlesztésével.
Mivel mindent imádtam, amit rajzolni, festeni, vágni, ragasztani kell, ezért rengeteget fejlődtem e téren, és tinédzser koromra elértem arra a szintre, hogy már tényleg az ügyes rajzosok között tudhattam magam.

Természetesen nem a művészet áll az életem központjában, de a kalligráfia megmaradt számomra egy felnőttkori hobbinak. Ezzel mindig átélem az igazi flow élményt, ami segít kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből.

Egy gondom volt csak: mostanra azért már érzem a hatását annak, hogy ülőmunkám és ülőhobbim van, ugyanis fáj a derekam. Tudtam, hogy ez nem jó jel, így hát megoldás után kellett néznem.

Egy rövid keresés után rátaláltam szerencsére a Therapy4U – Gerincterápiás központ és Medical fitness stúdió honlapjára, ami egyből bizalmat ébreszett bennem. Egy kis információszerzést követően leesett, hogy a hirtelenjövő bizalom nem csak a remekül felépített oldalnak köszönhető, hanem annak is, hogy pont ezt a központot ajánlotta nekem néhány hete egy közeli barátnőm.

Ő mesélte, hogy az édesanyja hozzájuk jár már egy ideje gyógytornára, és hihetetlen, hogy milyen mértékben enyhülnek a panaszai. Korábban minden mozdulat kihívás volt számára a hátfájdalmak miatt, ám a gyógytornával szinte hétről-hétre javul valamicskét az állapota.

Mivel a barátnőm nagyon megbízható, nem szokott nagyobbat mondani a valóságnál, rögtön felfigyeltem a szavaira. Ha ő ajánl valamit nekem, azt biztosan érdemes tényleg felkeresni.

A barátnőm is mondta, továbbá az oldalon is olvastam, hogy a gyógytorna nem olyan dolog, ami 1-2 alkalom után megváltja a világot, ám hosszútávon hihetetlen javulásokat lehet vele elérni, ráadásul tartósan, hiszen itt a probléma gyökerét kezelik, és nem a tüneteket.
A masszázzsal, tapaszokkal és krémekkel ellentétben ez valódi gyógyulást is hozhat bizonyos problémák esetén.

Ha esetleg gyógytornával kapcsolatos kérdéseid vannak, netalán Te magad is valamilyen fájdalommal küszködsz, akkor ajánlom figyelmedbe a Therapy4U – Gerincterápiás központ és Medical fitness stúdió weboldalát. Érdemes felkeresni őket, hiszen a derék-, váll- és hátfájás még a legkedvesebb hobbinkat is tönkreteheti, hiszen ki tudna kikapcsolni úgy, hogy közben minden mozdulat kínokat okoz? A kérdés természetesen költői, a válasz pedig magától értetődő: amint észleled a bajt, keress szakembert!